За нас

Основано през 2023 г. от Аспарух Гавраилов и Евгени Събев, Cybersecurity Challenge Bulgaria е организация с идеална и нестопанска цел, посветена на насърчаването и развитието на киберсигурността в България. Всяка година се обявява конкурс за събиране на млади таланти, които преминават през квалификации и вземат участие в Европейското първенство по киберсигурност (ECSC).

Европейското първенство по киберсигурност е инициатива на Агенцията на Европейския съюз по киберсигурност (ENISA) и има за цел да развие таланти в областта на киберсигурността в Европа, свързвайки високопотенциални лица с водещи предприятия от индустрията. Европейските държави организират национални състезания по киберсигурност, като победителите представят своите държави в ECSC.

През 2023 г. Българският национален кибер отбор направи история, като за първи път участва в Европейското първенство по киберсигурност (ECSC), демонстрирайки нарастващите си способности в тази област. Отборът на България показа изключителни умения, решителност и приспособимост, заслужавайки признание и уважение както от съучастниците, така и от организаторите. ECSC предлага разнообразие от предизвикателства, които тестват техническите умения, уменията за решаване на проблеми и работата в екип на участниците. Тези предизвикателства имитират сценарии от реалния свят, предоставяйки практически опит в справянето с проблемите на киберсигурността.

Спонсори

С помощта на:

Подкпрепящи организации

За да подкрепите Българския Национален Кибер Отбор, пишете ни на